Vragen? Bel of mail gerust:

Het vakantiehuis in Oostenrijk

Ruim 15 jaar geleden gingen we voor de eerste keer op vakantie naar Karinthië in Oostenrijk. Via een tip van een zakenrelatie kwamen we in de deze regio terecht. In het plaatsje Kötschach-Mauthen had de goede man zelf een vakantiehuis gekocht. Wij boekten onze woning via een website voor vakantiehuizen. Aan de hand van de tekst en foto’s van de accommodatie kregen we een goed gevoel bij de accommodatie.

In het dorp stonden toen ca. 20 nagenoeg identieke vakantiewoningen. Momenteel staan er wel 50 van deze vakantiehuizen, die bijna allemaal door Nederlanders zijn gekocht en door hen worden verhuurd. Zodoende tref je tijdens je verblijf ook andere Nederlanders aan, die daar ook een accommodatie hebben gehuurd. Ook de huismeester is van Nederlandse afkomst en met zijn gezin naar Oostenrijk geëmigreerd. Hij heet je op een warme wijze welkom, laat je alle gemakken van het huisje zien en handelt de administratie af ten aanzien van de toeristenbelasting. Ook gaf hij ons mondeling enkele tips voor activiteiten en mogelijkheden in de omgeving. Bij vertrek zwaait hij je ook weer uit.

Inmiddels zijn we meer dan 10 keer in Kötschach-Mauthen geweest en hebben we in verschillende van deze vakantiehuisjes verbleven. Zo ook afgelopen zomer. We hadden een -voor ons- nieuw huisje geboekt, waar we nog niet eerder waren geweest. We werden deze keer blij verrast. De verhuurders hadden er alles aan gedaan om hun gasten in de accommodatie te verrassen met een speciaal tasje gevuld met een flesje wijn, speciale koffie en een heerlijk drankje voor de kinderen. Ook was er een handige voorraad van veelvoorkomende verbruiksartikelen, zoals thee, zeep, toiletpapier, peper, zout etc., etc. Het was een heerlijke ervaring om zo in een vakantiehuis aan te komen. We merkten dat we hierdoor ook de spullen weer aan wilden vullen aan het einde van ons verblijf. Op die manier hebben de volgende vakantiegasten en/of de verhuurders zelf eenzelfde prettige ervaring.

Al vrij snel kregen we door dat de BBQ, de hangmat, de tafelkleden, de badmintonrackets en zo nog veel meer ander materiaal door ons gebruikt mocht worden tijdens ons verblijf. De woning was voorzien van allerlei spellen, boeken, tijdschriften, glossy magazines en dergelijke. Met plezier hebben we hier dankbaar gebruik van gemaakt. Daarbij kwam ook nog dat we de handdoeken en de wasmachine en droger mochten gebruiken. Al met al fantastisch. Dit hebben wij op die manier nog niet eerder meegemaakt; het was de mooiste vakantiewoning voor ons in al die jaren!

De verhuurders van de vakantiewoning had ook hun best gedaan om de informatie over de omgeving voor de gasten beschikbaar te stellen. De gasteninformatie bestond uit een witte map met sheets waarin folders van regionale bedrijven zaten alsook getypte A4 bladen met informatie van de vakantiewoning. Echter hieruit was al het een en ander verdwenen. Daarbij was het door de tand des tijds een ongeordende map geworden met de welbekende ‘ezelsoren’ en vette vingers van voorgaande bezoekers.

Deze accommodatie eigenaar is wellicht nog niet op de hoogte dat er een goede oplossing bestaat voor het beschikbaar stellen van de gasteninformatie. Het inrichten van de accommodatie was ze goed gelukt. De vindbaarheid van het vakantiehuis op de website ook. Het gastenboek met reacties van gasten was ook aanwezig. De omgevingstips waren weliswaar aanwezig, echter kunnen nog beter, hygiënischer en moderner georganiseerd worden.

Met de module van iCanVisit.com had de verhuurder van de accommodatie al direct na het boeken de informatie online kunnen delen met ons als gasten. Denk daarbij aan actuele omgevingstips, informatie over de accommodatie, informatie over de aanwezige apparatuur, specifieke informatie, mooie wandel- en fietstochten of aan te bevelen horecagelegenheden. Zaken waarmee je vakantiegasten verrast voorafgaand aan en tijdens het verblijf. De map met informatie kan dan weg. Een eenvoudige QR-code, die linkt naar specifieke informatie over het vakantiehuis komt hiervoor in de plaats. Deze code, die ook op een of meerdere plaatsen in het vakantiehuis te vinden is, zorgt ervoor dat alle informatie online, op ieder moment en op ieders eigen device is in te zien. Het is voor de accommodatie en zijn gasten ook nog eens helemaal gratis en een prima aanvulling op een toch al zo perfecte vakantiewoning.